Ja vad har hänt sedan sist

Posted by anbild on september 04, 2009
Diverse

Jo det börjar röra sig på lägenhetsfronten. Först så var det 3 stycken triangelbyten på Björnsbytare, Abrahamsberg, Brommaplan och Råsunda. Dessa tre ville ha en lägenhet i Johanneshov/Enskede. Alla var väldigt intresserade och ville att jag skulle komma på besök och de i Enskede som jobbar i Uppsala har varit här och tittat på min lägenhet. Han var eld och lågor, så hans flickvän kommer på lördag och tittar hon med. Så kom jag på att jag kanske skulle titta på deras lägenhet för att se vad det är för något eftersom det var 3 stycken som var intresserade. Då ser jag aatt den ligger ju vid Gullmarsplan där både tunnelbanan, men framför allt tvärbanan ligger. Med SLs reseplanerare så tar det 40 min till jobbet. Det är en etta på 37 kvadrat med 2950 i hyra. På bilderna såg den helt ok ut. När jag berättade för honom att jag kunde tänka mig direktbyte så blev han ännu gladare. De hade försökt att få en lägenhet länge nu. Negativ som man är så tänkte jag först, jaha och varför har ni inte fått det då, med en lägenhet med så låg hyra. Är det något fel på den? Men man måste tänka positivt. Det enda som kan stoppa bytet är att den ser för jävlig ut eller att den skall ombildas till bostadsrätt. Jag skall fråga det när de kommer på lördag.

Så har jag varit på jobbet och hämtat orginalläkarintygen. Försäkringskassan har ju nämligen glömt bort mig så jag fick inte några pengar den här månaden. Så jag behövde orginalen för att skicka med till FK. Deras papper kom idag och de skall ha dem på måndag.
Annars var det väl som vanligt på jobbet. Vi hade precis haft tysklandsbesök och de hade inte klagat på något, åtminstonde på kakelavdelningen. Jag hoppade i och ur en truck för att se om det fungerade och bara jag sätter ner vänsterbenet först så blir det nog inte några problem. Den korta tid jag var där, så kändes det rätt så bra i knät, och bilkörandet dit också.

I dag fredag har jag varit och fotograferat en vattenskada. Alla skyller på alla, husfabrikanten  (Fiskarheden) och snickaren säger att kakelplattorna lossnar p.g.a. dåligt fix, har man hört den förut. Plattsättarföretaget säger att det lossnar för att skivorna inte sitter fast. Vad jag kunde förstå så hade de inte använt den storlek på skruv som man skall använda enligt reglementet. Det roligaste var, eller det mest patetiska var när snickaren skyller på husägaren för att han har ställt ett 1000 liters akvarium på fel ställe på våningen ovanför och att det skulle medföra att det blev förskjutningar i väggen. Djävulen i mig tänkte då, hade du då skruvat fast skivorna ordentligt så hade det inte hänt.
Till saken hör att jag har i mitt förra jobb varit på fler vattenskadekontroller med just Fiskarheden och deras snickare.
Husägaren var rätt så bra tycker jag. Han hade skrivit ut en stämmningsansökan mot Fiskarheden som han visade upp när vi kom dit. Då blev de lite spaka. Bilderna blev bra i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu